7 Chakra’s

De 7 beste redenen om te kiezen voor een natuurlijk matras

Slapen op een natuurlijk matras betekent niet alleen dat u op natuurlijke materialen slaapt.

Van het samenstellen van uw persoonlijke, natuurlijke matras tot aan een verbeterde nachtrust en de positieve effecten op uw gezondheid, zijn enkele redenen die het verschil maken.

Het is niet alleen een investering in uw nachtrust, maar ook in de gezondheid en vitaliteit van u en uw gezin – met zorg voor de natuur.

1e Chakra, rood

Staat voor overleving en veiligheid.

Het is belangrijk om je veilig te voelen als je slaapt, zodat je optimaal kan herstellen van een drukke dag.

Het Puurmatras© maken wij uitsluitend van kwalitatief hoogwaardige materialen, waarbij comfort ons uitgangspunt is. Wij hechten belang aan milieuvriendelijkheid en afwezigheid van schadelijke stoffen. Het Puurmatras© geeft het eerste chakra de kans zich volledig te herstellen gedurende de nacht doordat het volkomen veilig is.

2e Chakra, oranje

Het 2e chakra staat voor het buikgebied en de onderrug.

Het is gelijk een slecht begin van de dag zodra u wakker wordt met een stijve nek of rugpijn.

U voelt zich op zo’n moment dan ook verre van vitaal. Heeft u er wel eens over nagedacht of uw matras wel de juiste ondersteuning aan uw lichaam biedt? De juiste lichamelijke ondersteuning bereikt u alleen wanneer er goed gekeken wordt naar uw lichaamspostuur en slaaphouding.

Met een goede ondersteuning herstelt het lichaam in zijn natuurlijke houding, die weer voor elk persoon anders is. De juiste tegendruk is hierbij cruciaal. Denk aan een strandwandeling; hoewel het zachte zand lekker aanvoelt, is het na enige tijd comfortabeler om op het harde zand te lopen. Waarom? Vanwege de juiste tegendruk. Hetzelfde geldt ook voor een matras.

3e Chakra, geel

Solar plexus. Vuur en kracht.

Als dit chakra in evenwicht is, kun je er voor jezelf en een ander zijn. Het element vuur is van belang. Vuur straalt kracht en warmte uit.

Niks is vervelender dan wakker worden omdat u het te warm heeft. Een vaak gehoorde klacht is nachtzweten. Synthetische materialen (zoals koud-/traagschuim en polyether) zijn lucht- en waterdicht waardoor een optimale vocht- en temperatuurregulatie wordt beperkt. Een kameel kan de heftige temperatuurwisselingen aan door zijn wollen vacht: overdag biedt het de verkoeling onder de brandende zon en s’nachts biedt het de aangename warmte in de ijskoude buitenlucht.

Hennep, paardenhaar en katoen zorgen met hun open celstructuur voor een uitstekende ventilatie. Goed om te weten: bacteriën kunnen niet overleven in een goed geventileerde omgeving.

4e Chakra, groen

Hartchakra. Het 4e chakra staat voor liefde voor jezelf en anderen. Het element is lucht.

Het Puurmatras© draagt bij aan een schone lucht zonder allergenen.

Verschillende natuurlijke materialen hebben een zelfreinigende functie en zijn anti-allergeen. De combinatie en toepassing van 100% natuurlijke materialen zorgen ervoor dat het huisstofmijt, bacteriën en ander ongedierte lastig gemaakt wordt om te overleven. Wol heeft dezelfde hygiënische eigenschappen. De combinatie met gekruld paardenhaar creëert een optimale ventilatie waardoor het matras geen broeierige plek wordt waar huisstofmijt en bacteriën de kans krijgen zich te ontwikkelen.

De katoenen tijk is helemaal dicht geweven en is hiermee vuilafstotend en stofdicht.

Waar synthetische matrassen diverse chemische middelen aan het proces moeten toevoegen om het matras zo hypoallergeen mogelijk te maken, heeft de natuur daar allang een oplossing voor.

5e Chakra, blauw

Keelchakra.

Het 5e chakra heeft betrekking op (zelf)expressie, communicatie en uiting van emoties.

Van een natuurlijk matras mag u verwachten dat alle materialen van 100% natuurlijke oorsprong zijn. Dit betekent dat de materialen verkregen zijn met het oog op het welzijn van mens, dier én milieu. Uiteraard wordt er geen gebruik gemaakt van chemische (bestrijdings)middelen. Onze certificeringen en keurmerken geven de garantie dat de natuurlijke materialen in onze matrassen en boxsprings aan de strenge wettelijke kwaliteitseisen voldoen.

6e Chakra, indigo

Voorhoofdschakra.

Het 6e chakra staat voor bewustzijn en oplettendheid.

Puurmatras© gebruikt uitsluitend duurzame materialen.

De matrassen van Puurmatras© worden in onze eigen werkplaats op ambachtelijke vervaardigd.

Omdat elk lichaam in gewicht, lengte en postuur anders is en voorkeuren verschillen, kan alleen door echt maatwerk het meest geschikte matras voor u gecreëerd worden. Voor een gezonde, natuurlijke en optimale nachtrust: iedere nacht weer opnieuw.

7e Chakra, violet – wit

Kruinchakra.

Violet staat voor transformatie. De kleur wit is de kleur die in alle andere chakrakleuren voorkomt. Alle chakra’s komen uit in het kruinchakra.

Alles wat hiervoor staat over het Puurmatras© komt samen in duurzaamheid.

Niet alleen een duurzaam matras voor uw lichaam, maar ook voor de wereld.

Nederland gooit jaarlijks ruim 1,5 miljoen matrassen op de afvalberg. De overgrote meerderheid van de matrassen bestaat uit synthetische materialen en gaat de verbrandingsoven in; helemaal niet duurzaam, wel ontzettend vervuilend.

Natuurvezels zijn daarentegen duurzame materialen en bovendien biologisch afbreekbaar.

Het Puurmatras© gaat niet alleen langer mee (10-15 jaar), maar op een simpele wijze kunnen de natuurvezels zelfs aangevuld/gewijzigd worden zodat u weer op een comfortabel matras slaapt. Dus mocht het moment uiteindelijk aangebroken zijn dat een compleet nieuw matras nodig is, dan kunt u uw Puurmatras© met een gerust hart weg doen – zonder nadelige gevolgen voor de natuur.